Syksyksi kengät

Skechers-kaupan myyjä antoi hänelle 25 prosenttia alennusta, kun kuuli joihin tarkoitukseen kengät ja sukat tulevat. Vielä näkyvämmän jäljen voi kastamalla lapsen jalan sormiväriin. Ulkoisia tekijöitä ovatkin lääkehoito sekä ympäristöolosuhteet. Mikä siis neuvoksi? Kortelainen huomaa, että mekossa onkin kahta eri materiaalia. Olen kokeillut hakea sopivia kenkiä häihin jo jonkin aikaa.

1960 luvulla surffarit sekä uimarit löysivät myös uggit sekä alkoivat käyttää niitä julkisilla paikoilla. Mä pystyn tekee mitä vain minun kengissä. Halvoissa kengissä pohjat voivat irrota helposti kengästä, kun he onkin ainoastaan liimattu heppoisesti kiinni, jahka taas laadukkaammassa kengässä pohjan kiinnitys onkin huomattavasti tukevampi. Silloin näitä saattaa vaihtelemaan.

Hyvin tehtyjen kenkien valmistus ja materiaalit maksavat siinä määrin, niin että se näkyy väistämättä myöskin hintalapussa, jos valmistaja haluaa saada jalkineilleen katetta. Muun muassa laadukkaat nahkakengät voivat kestää käytössä vuosikymmeniä, kunhan noista muistaa täytyy huolta.

Kenkäkaupan korkokengät sekä avokkaat sopivat useaan tilanteeseen! Rennompaan menoon käyvät mahtavasti tennarit tai skeittikengät. Nettiostosten teko käy parhaiten heille, joiden jalat ovatkin suunnilleen kansainvälisten mittojen mukaiset, eikä toivoilee erityisratkaisuja. Urheiluhulluille jälleen tarjoamme tosi ison määrän urheilukenkiä eri lajeihin, kuin juoksuun, jalkapalloon ja tennikseen. Ei hyllyn pohjalla nyytissä vain mieluummin henkarissa, Kortelainen emuloi.

Kummat kengät?

Kengät saivat alkunsa pitkään silloinkaan Australiassa, jossa maanviljelijät tekivät itselleen kenkiä lampaannahkasta. Jos haluat tinkiä budjetissa, pärjäät vallan mainiosti iskunvaimennetuilla lenkkareilla sekä sivuttaistuetuilla sisäpelikengillä.

Olen miettinyt takin päälle vieläkään jotain fleeceä vai hihatonta toppia mutta näillä onkin väliaikaisesti pärjännyt ad -15 pakkasissa. Toiset hoitavat jalkineensa kahden viikon välein, jotkut kuukausittain. Ennen 1000-lukua erityyppisiä sandaaleja käyttivät muun muassa kreikkalaiset, joille kenkien käyttö oli varallisuuden ja aseman tunnus. Jos sinulla on paksut jalat, vältä siroja, remmisandaaleja taikka -sandaletteja, vain valitse tanakammat kengät.

Kuitenkin erittäin terävät päät tuottavat tuskaa ja vaikeuksia kävellä, ruttaavat poloiset varpaat – myös teräväkärkiset kengät tuppaavat menevän aina helposti muodista. Tuotteen laatuun sekä materiaaleihin kannattaa perehtyä. Puukenkiä on myös esim. Marimekon, Merrellin sekä UGG:in valikoimissa.