Sulkapallon harrastesijainnit

Sulkapallo on mailapeli, mitä pelaa vastakkain 2 pelaajaa (kaksinpeli) tai kaksi paria (nelin peli). Parhaissa niistä on nuppi kuin aitosulkaisissa palloissa, vaan siihen on istutettu yhtä kappaletta oleva, sulkia jäljittelevä hame. Sulkapallokentän pituus on 13,40 metriä, leveys kaksinpelissä 5,18 metriä sekä nelinpelissä 6,10 metriä. kyynärpää kipeytyy. Ehdin pelata mailalla muutaman kuukauden.

parhaan joukkoon. Nopeusluokituksia on useita, mutta kotimaassa käytetään nopeusluokitusta 77 taikka 78. Aitosulkaisetpallot tuotetaan 16 hanhen vai ankan sulasta. Tavallisimmin sulkapallokentällä onkin ja kaksinpeli- että nelinpelirajat, kuten useimmiten tenniskentilläkin. Vanhanaikaisempaa rakennetta – alumiininen kehys ja hiilikuituinen varsi – käytetään edelleen kaikkein halvimmissa mailoissa, ja sellaiset ovatkin yleensä ottaen painavampia, harvoin alle 100 grammaa.

Nopeudet eivät selity pelkällä lihasvoimalla. Kilpapelaajat ja pidempään sulkapalloa harrastaneet käyttävät lähes yksinomaan aitosulkapalloja. Kunnon ja osaamisen vaikutuksesta saadaan enemmän voimaa harjoitukseen. Sulkapallo on fyysisesti rasittava laji ja nostaa kuntoa. Rasitustason säätely onkin totaalisen pelaajien itsensä määrättävissä. Tykkään nähdä huippusulkapalloa. Sulkapallossa tarkoitus onkin pelata palloa verkon yli vastapuolen rajojen sisälle, siten jotta vastustaja ei voi palautetuksi palloa takaisin.

Sulkapallossa onkin tietenkin myöskin riskinsä. Ensimmäiset SM-kisat pelattiin jo vuonna 1955. Sulkapallo saapui Eurooppaan Englannin läpi, mutta historiatiedon mukaan 1873 käsitettiin olevan ensimmäinen kirjattu sulkapallotapahtuma Beafortin herttuan maatilalla Badmintonhousessa, josta juontaa lajin vieraskielinen nimi. Liikunnasta kiinnostuneet heräsivät huomaamaan lajin olevan iisi, tehokas ja edullinen tapa harrastaa sosiaalista sekä tehokasta kuntoliikuntaa.

Esimerkiksi jääkaappi, peruna- tai viinikellari, ovatkin asiallisia säilytyspaikkoja aitosulkapalloille. Parhaat sulkapallomailat valmistetaan vielä melkein aina hiilikuidusta ja hyvät mailat painavat noin 80–90 grammaa. Laji onkin kyllin suosittu, että harrastus onkin populaatiotasolla terveellä pohjalla.

Kalleimmat mailat myydään usein ilman jänteitä, että ostaja silti laitattaisi niihin mieleisensä jänteet pelityyliinsä sopivalle kireydelle. Alkuvuosien verkkainen kasvu kiihtyi huimasti Pontus Jäntin voitettua 1987 juniorien EM-kultaa.