Sähkötupakka ja tulli, legenda laista

Maailman terveysjärejstö muistuttaa, että mitään kattavaa sekä luotettavaa tutkimusta sähkötupakan turvallisuudesta ei oo tehty. Sähkötupakan – www.sähkötupakka.eu/sahkotupakka-vuonna-2013 – voi suoraan sovittaa omaan asuun tai fiilikseen sopivaksi. Sähkötupakan käyttöön liittyy jonkin verran oheistarvikkeita sekä esim. tän akkua joutuu aika ajoin lataamaan vaan sen toimintaperiaate onkin kovin yksinkertainen. e-nestettä. Litiumakun nimellisjännite on 3,7 volttia.

Akun latausaika riippuu huomattavasti mallista, mutta yleisimmin lataaminen kestää vaan parin tunnin. Sähkötupakan käyttäminen. : sähkötupakka.eu/sahkotupakka-vuonna-201 : . Sähkötupakka ladataan käyttövalmiiksi 1-2 tunnissa. Saksassa Sähkötupakka oltaisiin valmiita laillistamaan. Monet silti saattavat muistuttaa sähkötupakan samanlaiseksi kuin perinteinen rööki. Näinollen se pystyy olla nimenomaan ”se juttu” joka laastareilla taikka purkalla epäonnistunut tarttee. Onko sähkötupakan käyttö kallista? Sähkötupakan käyttäminen ei oo kallista –päinvastoin.

Syy suosioon on selvä. Onko tosiaankin niin, että sähkötupakka onkin valtiovallan elikkä lainsäätäjien ja terveysviranomaisten mielestä vaarillisempaa kuten klassinen tupakointi? Vai voisiko kysymys olla eturistiriidasta valtion verotulojen alentumisen pelossa? Tupakointi ruokkii Suomen valtion budjettia silti vuositasolla. Sähkötupakka tuottaa sakeaa vesihöyryä, mikä osoittaa kovin paljon perinteiseltä savulta, sisältämättä kuitenkaan ihmiselle taikka ympäristölle vahingollisia aineita.

Tämän tarkoitus on toimia nestesäiliönä ja suukappaleena (kuten röökin filtteri). Lääkkeiltä vaaditaan ja terapeuttista vaikutusta sekä tarkoitusta. Itse olen käyttänyt 2,2 – 2,4 Ohmin PG-mallia. Käytännössä kaikissa sähkötupakoissa on ladattavat akut, vaihtelu käy lähinnä akun koosta ja sitä myöten akkukestosta. Nikotiinia sisältävää liuosta sen sijaan ei saa myydä Suomessa, vain voi tilata ETA-alueelta sekä maahantuoda omaan käyttämiseen Suomeen.

Onkin tottakai edistysaskel vaihtaa tavalliset savukkeet sähkösavukkeisiin. Kiellon ehdottaminen ei lisäisi yhdenkään kansanedustajan äänimäärää, vain vaarallisissa aineissa ratkaisu pitää tehdä ennen kuten ne yleistyvät. Mallia myydään myöskin vähän kustomoituna eri nimen alla.

sähkötupakka.eu/sahkotupakka-vuonna-201
Sähkötupakassa käytettävä nikotiiniton nestemmäinen aine onkin tupakkalaissa tarkoitettua savukkeiden vastiketta. Patruunassa oleva täyttöneste siirtyy automaattisesti höyrystäjään ja atomisoija aktivoidaan joko painamalla sähkötupakan akussa olevaa katkaisijaa (manuaalinen versio) tai pelkästään imaisemalla sähkötupakasta (automaattinen versio).

Sähkötupakka verkosta

Sen päästä vesi tiivistyy nesteeksi. Tuotetta onkin markkinoitu voimakkailla väitteillä, joissa on korostettu tuotteen turvallisuutta sekä hyötyjä esim. tupakoinnin lopettamisessa. Olen sanonut tämän monta kertaa tutuilleni ja sanon tän teillekin, e-savukkeisiin siirtyminen käsitettiin olevan elämäni paras päätös.