Tag Archives: Takit

Takit

Nykyään syksyllä on käyttänyt navy-sinistä lyhyttä kangastakkia, punaista trenssiä ja oliivinvihreää ohuempaa jakkua. Ajatus kiehtoo. Itse asun käy on hillitty, mitä koristetaan yhdellä suurella näyttävällä korulla. Taitaa tarkoitan tuo kymmenen kilsaa kävelyä olla riittämiin yhdeksi sateiseksi päiväksi.

( http://www.takit.fi) >Takit netissä

1800-luvulla Paletot-takki (neuletakki) pysyi suosiossa koko vuosisadan ajan sekä on yhä suosittu takkityyppi. Lauantaina Itiksen Zarasta löytyi lopulta aikaisemmin sovittamani takki ja vieläkään todellisen kokoisena! 70 taalan hintakin miellytti lompakkoa. Syksyn ja talven muotiin pääset tutustumaan Muotipäivät by Fashion Unit -tapahtumissa syyskuussa Jyväskylässä, Lahdessa ja Helsingissä. Laiskempi saattaa tehdä kaiken yksillä kaavoilla, mitä kangasta leikatessaan taittelee kivasti, vain pitemmän päälle helpommalla taitaa jälkeen jospa alunpitäen huomaa hieman vaivaa ja piirtää omat kaavat jokaiselle osille.

Nyt kaikilta jokainen sormet sekä varpaat ja mitkälie ulokkeet ristiin, niin että takki osoittaa livenä ja meikkiksen yllä yhtä hyvältä kuten fotoissa mallitypyn päällä. Hyvän takin ei sittenkään tarvitse maksaa satoja euroja. Nykyään kun etsin interwebistä tämän informaation paikassa pitävyyttä, en löydä mistään tietoa.

Talvitakkien mallit on pitkään pysyneet klassisina. / http://www.takit.fi / . Takissa on kaulus ja tämä on normaalisti edestä avonainen. Viime talvelta aion säästää yhden mustan untuvatakin (lenkeille yms) sekä tummansinisen villakangastakin. Eli jospa löydät vetoketjullisen hupparin kaavan, pääset hyvin alkuun.

Takkeja

Nyt takki onkin jo kansallisasu. Klassisemmista päällysvaatteista pitävien ei kuitenkaan ole syytä olla huolissaan, mutta reippaan istuva sekä hillitty perustakki vai trenssi onkin muodissa aina! Syyssateet ovat jo tulleet ja talvikin onkin kohta jo ovella. niillä se paras mahdollinen lopputulos vasta syntyy, sekä minusta ne ovatkin osa tätä ompelun taitoa itseään. Myös takin teettäminen onkin oiva, joskin hintavampi vaihtoehto.

Lisäksi myöskin klassisemmat denimvaatteet uudistuvat farkkupesujen siirtyessä jotenkin digitaalisempaan aikaan. Pienet yksityiskohdat, koristeet ja ompeleet tekevät suuristakin takeista istuvia sekä näyttäviä. Ensimmäinen askel voikin olla muhkean takin yhdistäminen muutoin kapeaan siluettiin.

Lue koko asia, inspiroidu ja ihastu Syksyn sävyt ovatkin ihanan rauhoittavia sekä ehkäpä vähän pirteämpiä kuten aiemmin. Syksyn muodissa murretut sävyt.