Tag Archives: Sulkapalloja

Sulkapallo on fyysinen laji ja kohentaa kuntoa.

Tan Boon Heong on parinsa kanssa nelinpelin maailmanlistalla kuudentena. Huoneolosuhteissa pallot säilyvät hyvinä muutaman n. 30 päivää. Ihanteellinen kosteus onkin 80-100%. Eivät he ole jääneet pelkiksi urheilumaailman kuriositeeteiksi.

Sulkapallokentän pituus on 13,40 metriä, leveys kaksinpelissä 5,18 metriä ja nelinpelissä 6,10 metriä. Nopeudella tarkoitetaan pelivälineen huippuvauhtia. Ronny Heberson tykitti vapaapotkun Portugalin liigassa maaliin arviolta 211 kilometrin tuntivauhdilla. Aitosulkapallot kandee ostaa enimmäkseen ainoastaan erikoisliikkeistä, koska tällöin pyritään olla varmoja tästä, niin että pallot on suhteellisen ”tuoreita” eivätkä ole päässeet kuivumaan.

Mailan pituus voi olla korkeintaan 680 mm ja sen leveys korkeintaan 230 mm. Muovipallo ei yllä aidon sulkapallon tasolle pelitaktiikan kannalta oleellisen hidastuvuuden osalta. Lisäksimuovisen pallon lentorata on helpompi ”omaksua” kuin aitosulkaisen pallon.

Sulkapallo on kiva terveysliikuntalaji ja sopii kaikille!

Poonasta tuli ’Badminton Battledore’ kun Beaufordin herttuan joukot kehittivät peliä. Aidoista sulista tehdyssä pallossa on ohuella nahalla päällystettyyn, korkista valmistettuun nuppiin liimattu 16 hanhen- taikka ankansulkaa. Minulla onkin mailapelitaustaa ja siten kenties valmiiksi hieman pelisilmää sulkapalloonkin.

Sulkapallo on kotoisin Muualta
Tästä asiasta on virheellistä tietoa liikkeellä, vain totuus on, että pakastin onkin reippaan kuiva mesta, ja jäätyessään sulkien rakenne muuttuu heikommaksi. Mailaa kandee täytyy höllästi kädessä sekä silti pyöritellä.

Eipä tämä pelaaminen usein mailasta kiinni edes jää. Grippejä on tarjolla monenvärisinä ja eri materiaaleista valmistettuna. Ja kyllä tämä aloittelevankin lyönti on riittävänkin rivakka rikkomaan näitä mökkimailoja, eivätkä pelistä tule mitään. Palloa ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan kaukaa, siinä sulkapallohan ei vieri mihinkään. Mailan alaosassa on päällysnauha täten ns.

Sulkapallo on raskas laji ja kohentaa kuntoa.

Aina mutta jolloin sattuu nilkka ja polvi vammoja tai mm. Sulkapallopeliin kuuluvat nopeat suunnan vaihdokset, mahdolliset hypyt sekä monipuolinen liikkuminen palloa tavoiteltaessa, tällöin luustoon kohdistuu iskuja monesta eri suunnasta.