Tag Archives: Sähkösavuke

Mistä hoitaa sähkötupakka?

LOW = 4mg MED = 11mg HIGH = 16mg nikotiinia. Akku ladataan ruuvaamalla se laturiin joka taas yhdistetään pistorasiaan. Tupakkalain mukaisesti tupakkajäljitelmän sekä tupakan vastikkeen mainonta, epäsuora mainonta ja muu myynninedistäminen on kielletty. On kovin tiedossa kuinka peinteisen tupakan tuhannet ainesosat on elimistölle haitallisia, ja aiheuttavat mm.

Sähkötupakan täyttönesteen ainut myrkky on nikotiini, jonka on välttämätön ainesosa nikotiiniriippuvuuden tyydyttämiseksi. Heillä on huomattavasti lisää vaikutusvaltaa poliittiseen päätöksentekoon kuten meillä. Tupakan ja tupakoitsijoiden haju tuntuu jo kuukauden savuttomuuden päästä hyvinkin kuvottavalta, ja makuaistissa sekä jaksamisessa tapahtuu merkittävää kehitystä.

Sähkötupakka vertailu

Tyypillinen akun kapasiteetti on 300-400 mAh, vaan myös 800-900 mAh akkuja on huomattavasti tarjolla juurikin esim. Myös nikotiinittomia nesteitä onkin myynnin. Tänään sähkötupakkaa koskeva lainsäädäntö ja säännöt on vasta muotoutumassa sekä tämä voidaan luokitella virheellisesti tupakkatuotteeksi.

Koska monet sähkötupakka-mallit ovat hyvinkin realistisen näköisiä röökin kopioita tulet hyvinkin pian joutumaan selittelemään harrastustasi ja itse suosittelisin niin että et käytä sähkötupakkaa sisätiloissa missä onkin merkittävästi kansalaisia, sähkötupakasta vaikka lähtee imettäessä näkyvää höyryä jonka saattaa joitain häiritä tai vähintään hämmentää.

Miten sähkötupakkaa käytetään? Sähkötupakan käyttö onkin hyvin helppoa sekä kuka tahansa oppii tämän hetkessä. Led-valo näyttää jotta atomisoija onkin aktiivinen, eli jotta savuke on käytössä. Tätä alhaisempia pitoisuuksia sisältäviä valmisteita pidetään itsehoitolääkkeinä, mitä voikin tuoda mukanaan Suomeen tai ostaa ulkomailta. Sähkötupakasta imutetaan savun kaltaista mikä osoittaa (koostumukseltaan ja määrältään) sekä tuntuu kurkussa ja keuhkoissa jokseenkin samalta kuin oikea tupakansavu.

Sähkötupakka vertailu

Joissakin malleissa on koristeena jopa led-valo, mikä esittää savukkeen tulipäätä. Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa:stä kerrotaan, että monet kymmenet ravintoloisijat ovatkin ottaneet heihin yhteyttä kysyäkseen voiko ravintoloitsija kieltää sähkötupakoinnin tiloissaan. Sähkötupakka onkin myöskin käytännössä vähemmän vaarallinen kuin klassinen kessu silloin tätä ei sytytetä missään vaiheessa eikä palovaaraa ole.

Sähkötupakka  toisin sanoen jeesaa ja nikotiinin puutteeseen, että tapa riippuvuuteen. Mikä tahansa patteri missä tahansa sähkölaitteessa voi kovassa rasituksessa rikkoontua, eli ilmiö ei oo ainoastaan sähkötupakkaan liittyvä.

Onko sähkötupakka haitallinen?

Tutustu siis myös Joye 510-T (Tank) malliin. Kannattaa silti muistaa, jotta sähkötupakka onkin suunniteltu vain vieroituskäyttöön. Myöskään laitteen iästä tai akkutyypistä ei ollu informaatiota. Useimmat käyttäjät huomaavat, niin että ajan aikana nikotiinin tarve vähenee eikä vieroitusoireet yllätä vähäisemmälläkään nikotiinin käytöllä.

Hän myös tiedostaa joidenkin pääsevän eroon kessusta sähkötupakan kautta. Sähkötupakoissa ei käytetä NiCd-akkuja, eli lataamisen syklistä ei tartte huolehtia. Useat mallit sisältävät myös ylikuumenemisen eston, jolloin sähkötupakka sammuu jos sitä imee liian vuosia sekä hartaasti. Hänen mukaansa kielto voitaisiin toteuttaa samalla tavalla kuin nuuskan kielto aikoinaan täten lisäämällä lakiin tätä koskeva säännös.

Sähkötupakka kaupat

Etenkin nikotiinittoman sähkötupakan samettinen vesihöyry on hyvinkin miellyttävä ja jospa vesihöyry höystetään esimerkiksi karamellilla, pystyy haise hyvinkin tyttömäinen. Sähkötupakka ei tuota passiivista polttamista ympärillä olevillesi. Minä en ymmärrä onko Valviran tavoitteena ollu sähkötupakan kaupan lopettaminen vai onko kyseessä vain yksi kieltoasetus, joka seurauksia ei oo osattu arvioida.

Korvaako sähkötupakka analogisen savukken?

Liitto perustelee kieltoaan myös sähkötupakan käytöstä vapautuvalla höyryllä, minkä ainesosista ei oo riittävästi informaatiota. Glyserolia puolestaan käytetään esim. ihovoiteissa, hammastahnoissa ja tupakassa kosteutta sitovana laitteena.

low resistance atomiser, joten matalavastusatomisaattori. Sähkötupakka ei tuota hajuhaittoja ympäristölle. Kolmen oikeuskanteen käsittelyn päästä korkein hallinto-oikeus linjasi, niin että nikotiinia sisällään pitävät tuotteet eivät oo toiminnallisuuden eikä ulkonäön perusteella lääketuotteita, silloin noista ei esitetä terveysväittämiä eikä ne paranna, lievitä vai ehkäise sairauksia.

Höyrystettynä nauttimista ei kuitenkaan nykyään oo perusteellisesti tutkittu vaan tämänhetkisten testien tulokset ovatkin hyvinkin lupaavia eivätkä mitään haittaa ole nykyään raportoitu. Ongelmana onkin, niin että liuos vuotaa lähes kaikissa toteutuksissa.

Näkyvää höyryä syntyy sitä enemmän jota pitempään laitteesta kerralla imaiset. Sähkötupakassa höyrytellään toisen muassa myrkyllistä nikotiinia, jota silti on huomattavasti vähemmän kuten normaalissa tupakassa. …jos odotat tuohon isoa muttaa sikäli joudut pettymään. Ylimääräinen liuos valuu itsekseen atomisaattorista ulos vaikkapa yön kuluessa.

Sähkötupakka liikkeitä

Tämän kuluttua valmistajia onkin putkahtanut markkinoille useita, mutta vaikka pääosa kaikista sähkötupakoista tulee tältä vastaavalta, alkuperäiseltä valmistajalta. Näin ollen tupakkalain 18 vuoden ikärajaa vai myyntilupaa koskeva sääntely ei koske sähkötupakkalaitetta tai ampulleja.

Pelottaako sähkötupakka?

Hassin mukaan ainakin varsinaiseen tupakkadirektiiviin vain myös sähkötupakan sääntelyyn kohdistuu voimakasta lobbausta. Tyypillinen akun kapasiteetti onkin 300-400 mAh, mutta myös 800-900 mAh akkuja onkin huomattavasti tarjolla juurikin esim. He ovat myös epätietoisia sähkötupakoinnin laillisuudesta sekä tästä, seuraako sen sallimisesta jonkinlaista sanktioita.

Sähkötupakka kauppa saitit

Sähkötupakkatuotteita onkin erilaisia ja niiden osat ja toiminta pystyy hieman erota toisistaan. Ilkkuu vain, niin että kaupan ehkäpä salliva EU-direktiivi valmistuu aikaisintaan kahden 12kk kuluttua, ja toteaa sähkötupakan, kannabiksen sekä tupakan kuuluvan vastaavaan haitalliseen elämäntapaan. Sähkötupakkaa saattaa käyttää sikäli pitkään kuin akussa riittää virtaa taikka nestepatruunassa liuosta. Koska sähkötupakka ei oo tupakkalain tarkoittama tupakkatuote, tämän lisäksi tupakointikiellot eivät koske sähkötupakan käyttöä.

Miksiköhän? Vastauksena valviran tutkijan kommenttiin: jep, tahdon elää maassa missä opettajat katsovat opettajainhuoneen ikkunasta kun koululaiset tupakoivat sähkötupakkaa. Vuonna 2000 kiinalainen farmaseutti Hon Lik kehitti modernin version elektronisesta savukkeesta. Myöhemmin 510:stä kehitettiin versio jossa vanutäytteinen tankki korvattiin tankkimallisella, täytteettömällä nestesäiliöllä.

Huono lähtökohta mallin valintaan on kysyä jonka sähkötupakka onkin halvin. Tupakoimattomille emme toisin sanoen suosittele sähkötupakkaa lainkaan!  Sähkötupakan tuottama vesihöyry toden totta sisältää joitakin aineita mitkä saattavat olla potentiaalisesti haitallisia ihmisille. Monet sähkötupakoijat eivät täydy höyryttelyä itsensä lääkitsemisenä, vaan ennemmin tupakoinnin korvikkeena, jonka vaikutuksesta perinteisen röyhyttelyn saattaa nitistää.

PG on ilmeisesti puhtaampaa ja se onkin yleisimmin valjastettu. Sähkösavukkeista ei kaikkea oikeastaan tunneta joten tämän haitallisuusaste ei ole 100% selvä, sanoo Terveyden sekä hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Antero Heloma. Kolmas muuttuja ei loppujen lopuksi ole ongelma vaan erilainen toimintatapa.

Sähkotupakka toimii

Sitä voisi jolloin tilata samoista paikoista kuin nikotiinipurkkaa, Suomessa ruokakauppojen kassoilta. Passiivista tupakanpolttoa ei tämän lisäksi tapahdu, koska kanssaolijat saavat haistella vaan aromikkaita vesihöyryjä. Sähkötupakkaa käyttämällä välttää kamalan osan normaalin röökin aiheuttamista haitoista, jotta sähkötupakka ei muodosta savua, vain ainoastaan höyrystää tuotteessa käytettyä liuosta (lue isompi määrä sähkötupakan nestepatruunoissa käytetyistä nesteistä sivulla ”sähkötupakan nesteet”).

Sähkötupakka – tuho vai hyödyllisyys?

Sähkötupakasta kuuluu imaista pitempiä sekä rauhallisempia henkosia kuin tavallisesta syöpäkääryleistä vaan muuten käyttäminen onkin täysin samanlaista. Ensimmäisellä latauskerralla suositellaan niin että annat akun latautua näin kymmenisen tuntia, vain tulevaisuudessa akun lataus kestää parista kolmeen tuntia. Yhdysvalloista sekä Kiinasta saa ostaa sähkötupakkatarvikkeita, vain ei nikotiinia sisällään pitäviä tuotteita.

Sähkötupakka – Erilainen tupakka

Olen vaikka itsekin todistanut että myös nikotiinittomalla versiolla saattaa lopettaa tupakoimisen kokonaan. Sille täytyisi myös hommata sille kohtalolle tarkoitettuja höyrystimiä, joten VG onkin vaan lisärasite, mielestäni. Patruunan pidä sisällään onkin vesiliuos mikä sisältää propyleeniglykolia, nikotiinia ja aromeita.

Sähkötupakka ja valvira, totuus määräyksistä

Tähän mennessä juttua ei olla tutkittu vieläkään kovinkaan laajalti, vain alustavat informaatiot on lupaavia eivätkä mitään haittavaikutuksia olla nykyään todettu. Sähkötupakan aine on samaa kuten savukoneissa käytetty. Jos tämä ei auta, kosteuta atomisaattori.

Sähkötupakan akkuja, niin kuten kaikkien muidenkin tuotteiden akkuja, ei suositella jätettäväksi lataukseen vailla vartiointia. Ensimmäisen kerran tämä koneellinen sovellus esiteltiin Kiinassa vuonna 2004 tupakoinnin korvaushoitona ja apuvälineenä tupakoinnin lopettamiseen. Sähkötupakan aloituspakkauksia, mitkä sisällään pitävät kaiken tarvittavan, myydään 15 eurosta 50 euron hintaan mallista ja ostopaikasta riippuen.

Sähkotupakka toimii

Sähkötupakasta hyötyvät myös tupakoijan kanssaihmiset, jotta sähkötupakan käyttäminen ei altista toisia kansalaisia passiiviselle tupakoinnille sekä sen haitoille. Joopa minäkin. Tuote on kuitenkin syytä valita fiksusti, että tän käyttöä saattaisi jatkaa ja ominaisuuksia kohentaa varaosilla myös alun jälkeen.

Törmäsin ihan hiljattain ensimmäiseen sähkötupakoitsijaan bussipysäkillä sekä käsitettiin olevan kyllä erittäin positiivinen kokemus, ei mitään hajuhaittoja (melkein oikeastaan, hänen kapselissaan käsitettiin olevan mukana vähän miellyttävää aromia). Sen käyttäminen näköisversioi kovin pitkälle tupakan polttoa. Akku syöttää virtaa atomisaattorille jonka höyrystää e-nesteen. Käytännössä sähkötupakkaa voikin polttaa joissa vain jotta tupakointikielto ei koske tätä.