Category Archives: Takit-netistä

Takit

Nykyään syksyllä on käyttänyt navy-sinistä lyhyttä kangastakkia, punaista trenssiä ja oliivinvihreää ohuempaa jakkua. Ajatus kiehtoo. Itse asun käy on hillitty, mitä koristetaan yhdellä suurella näyttävällä korulla. Taitaa tarkoitan tuo kymmenen kilsaa kävelyä olla riittämiin yhdeksi sateiseksi päiväksi.

( http://www.takit.fi) >Takit netissä

1800-luvulla Paletot-takki (neuletakki) pysyi suosiossa koko vuosisadan ajan sekä on yhä suosittu takkityyppi. Lauantaina Itiksen Zarasta löytyi lopulta aikaisemmin sovittamani takki ja vieläkään todellisen kokoisena! 70 taalan hintakin miellytti lompakkoa. Syksyn ja talven muotiin pääset tutustumaan Muotipäivät by Fashion Unit -tapahtumissa syyskuussa Jyväskylässä, Lahdessa ja Helsingissä. Laiskempi saattaa tehdä kaiken yksillä kaavoilla, mitä kangasta leikatessaan taittelee kivasti, vain pitemmän päälle helpommalla taitaa jälkeen jospa alunpitäen huomaa hieman vaivaa ja piirtää omat kaavat jokaiselle osille.

Nyt kaikilta jokainen sormet sekä varpaat ja mitkälie ulokkeet ristiin, niin että takki osoittaa livenä ja meikkiksen yllä yhtä hyvältä kuten fotoissa mallitypyn päällä. Hyvän takin ei sittenkään tarvitse maksaa satoja euroja. Nykyään kun etsin interwebistä tämän informaation paikassa pitävyyttä, en löydä mistään tietoa.

Talvitakkien mallit on pitkään pysyneet klassisina. / http://www.takit.fi / . Takissa on kaulus ja tämä on normaalisti edestä avonainen. Viime talvelta aion säästää yhden mustan untuvatakin (lenkeille yms) sekä tummansinisen villakangastakin. Eli jospa löydät vetoketjullisen hupparin kaavan, pääset hyvin alkuun.

Takkeja

Nyt takki onkin jo kansallisasu. Klassisemmista päällysvaatteista pitävien ei kuitenkaan ole syytä olla huolissaan, mutta reippaan istuva sekä hillitty perustakki vai trenssi onkin muodissa aina! Syyssateet ovat jo tulleet ja talvikin onkin kohta jo ovella. niillä se paras mahdollinen lopputulos vasta syntyy, sekä minusta ne ovatkin osa tätä ompelun taitoa itseään. Myös takin teettäminen onkin oiva, joskin hintavampi vaihtoehto.

Lisäksi myöskin klassisemmat denimvaatteet uudistuvat farkkupesujen siirtyessä jotenkin digitaalisempaan aikaan. Pienet yksityiskohdat, koristeet ja ompeleet tekevät suuristakin takeista istuvia sekä näyttäviä. Ensimmäinen askel voikin olla muhkean takin yhdistäminen muutoin kapeaan siluettiin.

Lue koko asia, inspiroidu ja ihastu Syksyn sävyt ovatkin ihanan rauhoittavia sekä ehkäpä vähän pirteämpiä kuten aiemmin. Syksyn muodissa murretut sävyt.

Takit

No menin vahingossa selailemaan vaatteita sekä kuten aina, loppujen lopuksi olin jälleen siellä katselemassa näitä täysin ihania takkeja… Mulla onkin sieltä nykyisin 2 farkkutakkia sekä kaksi tekonahkatakkia, ne on aivan mun lemppareita ja näkyvät tosi usein asuissanikin 🙂 Niissä on sikäli huomattavasti yksityiskohtia, eroavat toisista takeista sekä musta tämä onkin parasta, jahka ei oo mikään ginan takki jonka on silloinkaan minkä kolmannella tytöllä päällä, jahka kuljet keskustassa.

Takki

Puolipitkä takki onkin mitaltaan jo klassikko, vain tänä syksynä sen käy olla väljä, laatikkomainen ja suora. Päähän hengitetään joko retro karvareuhka taikka veikeä tupsupipo. Housujen mallisen saunan sijaan minun piti nykyään kuitenkin esitellä tää nykyaikainen syystakkini. mikä tapauksessa minä olen joka kerta suosinut pidempiä takkeja, jotta he lämmittävät pidemmältä matkalta.

Turkiskaulukset ovatkin monesti irrotettavia. Vaikka housujen malli on yksinkertainen, niin mukaan on silti tulleet erilaiset materiaalit sekä sävyt. Onko etiketin mukaista riisua pikkutakki tarvittaessa pois? Onko muuta huomioitavaa? Oli pieni välikohtaus vaateostoksilla.

Ostamani takki on nimenomaan ja nimenomaan kyllin pitkä, vain ennemin olisivat saanut olla n. hups.. On siis hyvin lähteä kiertelemään takkikauppoja, jospa mielii mieleisen palttoon tälle sesongille. Nahka on materiaalina kestävää ja pitkäikäistä, ja takkimalli onkin suosittu varsinkin nuorison keskuudessa. Viime talvena jahka takki jäi vaan haaveeksi, kun havahduin kylmien ilmojen jo saavuttua, jahka näistä ainoista kivoista takkiyksilöistä roikkui rekeillä enää näitä superkokoja.

Koostimme vinkit suositeltavan takin valintaan seuraaville vartalotyypeille Jokaisella naisten vartalotyypillä on omat hyvään takin valintaan vaikuttavat piirteensä. Taitavissa käsissä vanhasta jakusta muokkaantuu mielenkiintoinen jahka työstät takin helman veistokselliseksi sekä ompelet reunoihin leveän kanttinauhan satiinista. Käsillä joutuu olla liikkumatilaa eivätkä takki saa kiristää selästä.

Pienet yksityiskohdat, koristeet ja ompeleet tekee suuristakin takeista istuvia ja näyttäviä. Helmiä, timantteja, värejä, muotoja…valinnan varaa riittää. Olenkin jo yrittanyt silmailla jotain tyylikasta, naisellista, vaan paksua sekä lamminta toppatakkia… Perinteisten syksyn värien, kuin mustan sekä harmaan rinnalla kannattaa suosia kirkkaita värejä, kuin sinistä, punaista ja vihreää.