Category Archives: Sulkapallo

Sulkapallo on fyysinen laji ja kohentaa kuntoa.

Tan Boon Heong on parinsa kanssa nelinpelin maailmanlistalla kuudentena. Huoneolosuhteissa pallot säilyvät hyvinä muutaman n. 30 päivää. Ihanteellinen kosteus onkin 80-100%. Eivät he ole jääneet pelkiksi urheilumaailman kuriositeeteiksi.

Sulkapallokentän pituus on 13,40 metriä, leveys kaksinpelissä 5,18 metriä ja nelinpelissä 6,10 metriä. Nopeudella tarkoitetaan pelivälineen huippuvauhtia. Ronny Heberson tykitti vapaapotkun Portugalin liigassa maaliin arviolta 211 kilometrin tuntivauhdilla. Aitosulkapallot kandee ostaa enimmäkseen ainoastaan erikoisliikkeistä, koska tällöin pyritään olla varmoja tästä, niin että pallot on suhteellisen ”tuoreita” eivätkä ole päässeet kuivumaan.

Mailan pituus voi olla korkeintaan 680 mm ja sen leveys korkeintaan 230 mm. Muovipallo ei yllä aidon sulkapallon tasolle pelitaktiikan kannalta oleellisen hidastuvuuden osalta. Lisäksimuovisen pallon lentorata on helpompi ”omaksua” kuin aitosulkaisen pallon.

Sulkapallo on kiva terveysliikuntalaji ja sopii kaikille!

Poonasta tuli ’Badminton Battledore’ kun Beaufordin herttuan joukot kehittivät peliä. Aidoista sulista tehdyssä pallossa on ohuella nahalla päällystettyyn, korkista valmistettuun nuppiin liimattu 16 hanhen- taikka ankansulkaa. Minulla onkin mailapelitaustaa ja siten kenties valmiiksi hieman pelisilmää sulkapalloonkin.

Sulkapallo on kotoisin Muualta
Tästä asiasta on virheellistä tietoa liikkeellä, vain totuus on, että pakastin onkin reippaan kuiva mesta, ja jäätyessään sulkien rakenne muuttuu heikommaksi. Mailaa kandee täytyy höllästi kädessä sekä silti pyöritellä.

Eipä tämä pelaaminen usein mailasta kiinni edes jää. Grippejä on tarjolla monenvärisinä ja eri materiaaleista valmistettuna. Ja kyllä tämä aloittelevankin lyönti on riittävänkin rivakka rikkomaan näitä mökkimailoja, eivätkä pelistä tule mitään. Palloa ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan kaukaa, siinä sulkapallohan ei vieri mihinkään. Mailan alaosassa on päällysnauha täten ns.

Sulkapallo on raskas laji ja kohentaa kuntoa.

Aina mutta jolloin sattuu nilkka ja polvi vammoja tai mm. Sulkapallopeliin kuuluvat nopeat suunnan vaihdokset, mahdolliset hypyt sekä monipuolinen liikkuminen palloa tavoiteltaessa, tällöin luustoon kohdistuu iskuja monesta eri suunnasta.

Sulkapallo on hyvä terveysliikuntalaji ja sopii kaikille!

Sulkapallo saapui Eurooppaan Englannin läpi, siinä historiatiedon mukaan 1873 oli ensimmäinen kirjattu sulkapallotapahtuma Beafortin herttuan maatilalla Badmintonhousessa, josta juontaa lajin vieraskielinen nimi. Mitä palloa aloittelevan pelaajantulee käyttää ja miksi? Aloitteleville pelaajille käy kenties parhaiten korkealaatuinen synteettinen muovipallo.

Hyvin vaikeaa nopeuden harjoittelu vaikka on. Sulkapallo elikkä hiljaiseloa Suomessa pitkään, mutta 80-luvun lopulla harrastajamäärät kasvoivat. Aitosulkaiset pallot rakennetaan melkein täsyin käsityönä, minkä vuoksine maksavat suhteellisen merkittävästi niiden käyttöikään nähden.

Mutta teette tietenkin niinkuin parhaaksi näette. Jos aitosulkainen pallo pääsee kuivumaan, tämän elinikä lyhenee selkeästi. Kyseessä oli kaikkien aikojen hyvin lyönti, sulkapallon vauhti käsitettiin olevan 493 kilometriä tunnissa. Lisäksimuovisen pallon lentorata on helpompi ”omaksua” kuin aitosulkaisen pallon. Pelaajan koordinaatio, tasapaino ja notkeus kehittyvät.

Aitosulkapallojen nopeudetsaattavat myös vaihdella valmistuseräkohtaisesti jonkinverran. Kaikki kilpailuluokat käyttävät vielä sulkaista palloa. Halleilla niitä joskus kaupataan yksittäinkin. parhaan joukkoon. röökiaski kustantaa n. Toisaalta nykyaikaiset ohuet hiilikuitumailat rikkoutuvat verrattain herkästi osuessaan kovaan esineeseen (toiseen mailaan) vai kentän pintaan. Intiassa peliä kutsuttiin nimellä Poona samannimisen intialaisen varuskuntakaupungin (nykyään Pune) mukaisesti.

Sulkapallo on kotoisin Ulkomailta

Rjazantsev käsitettiin olevan messissä Venäjän MM-joukkueessa 2005 ja on pelannut pitkään KHL:ssä. Säännöt tuntevat myös kokonaan vai osittain keinoaineista valmistetut pallot. Suomen Sulkapalloliitto perustettiin 1954. Kenttäpuoliskot erottava verkko on laidoilta 155 cm korkea ja keskeltä 152,4 cm. Ja normisti sekin silloin vaiheessa vasta, jahka hiki alkaa puskemaan kunnolla sekä siihen riittää aikaa.

Eipä se pelaaminen monesti mailasta kiinni tosiaan tipu. Liikkuttamisen merkitys on saada vastustaja tekemään kohtalokkaan virheen. Jääkiekon mitattu nopeusennätys onkin KHL-pelaaja Aleksandr Rjazantsevilla, minkä lämäsi kuluvan vuonna tähdistöpelissä tutkaan 183,67 kilometriä tunnissa.